19 квітня 2019 року відбувся філологічний майстер-фест "Твір на вільну тему" на базі Рівнянської загальноосвітної школи І-ІІІ ступенів № 2

Якщо Ви ще й досі вірите, що мрії нездійсненні, то впевнено можна сказати, що 19 квітня 2019 року Ви точно не відвідали філологічний майстер-фест "Твір на вільну тему" на базі Рівнянської загальноосвітної школи І-ІІІ ступенів № 2. Саме тут зібралися творчі, креативні, сучасні педагоги Кіровоградщини, щоб разом вирушили у країну Дитинство.

Це було справжнє занурення у світ мрій... Барвисті квіти-витинанки, що казковим мереживом зачаровували пристутніх, іграшки-герої мультфільмів, фантастичні квіти-велетні навіювали відчуття, що ми мандруємо країною Чудес. Але якщо ви сподівались, що це і всі дива, приготовані організаторами, то ви помилились … Країна Бульбашок ("найбільше з усіх див світу", за словами Марка Твена) та інші сюрпризи ще чекали на гостей... Майстер-класи з виготовлення витинанок, орігамі, декоративного мила, розмалювування писанок просто зачаровували … А описати красу експонатів лялькової виставки взагалі бракувало слів. Жодної схожої, всі яскраві, зі своїм характером.

Знайомі кожному пісеньки, дитячі світлини, оригінальні фотозони та аромат шоколаду створювали атмосферу дитячих мрій та захоплень. Господарі свята приготували ще один приємний сюрприз - "Подорож на фабрику Віллі Вонки" (майстер-клас з виготовлення домашніх цукерок). Усі мали змогу не лише поласувати дивом рівнянських кондитерів, а й помилуватися красою цукеркових дерев. Хто не мріяв знайти такі в дитинстві? Тому й не дивно, що довкола розквітали посмішки, а в очах іскрилась радість. І це лише початок...

Присутніх привітали заступник голови Новоукраїнської районної ради Талашкевич Олег Михайлович та декан факультету філології та журналістики Центральноукраїнського державного педагогічного університету ім. В.Винниченка Кричун Людмила Петрівна, завідуюч науково-методичної лабораторії гуманітарно-естетичних дисциплін комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського».

З'явились перші рядки твору "Мені б у дитинство повернутись хоч на мить..." Спогади про перші спроби приборкання норовливого велосипеду, підкорення височенної шовковиці та перші забиті голи у напруженому футбольному двобої, розповідь про світ найпотаємніших бажань та мрій.

Чи закінчується дитинство? Відповідь на це запитання учасники заходу обмірковували разом з Мариною Вітко – учителем-методистом Помічнянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 Помічнянської міської ради. Твір "Фанатка" Рейнбоу Рауелл змусив поринути у світ фанфікшену, магії, першого кохання і перших розчарувань, спроб знайти себе у цьому світі.

Олена Володимирівна Ревнивцева - завідувач науково-методичної лабораторії гуманітарно-естетичних дисциплін комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського» поділилась секретами викладання зарубіжної літератури для покоління Z. Як правильно сформулювати тему уроку так, що учні із захватом досліджували художній простір твору? Як оживити урок? Яке домашнє завдання діти виконуватимуть із задоволенням? Про все це та багато інших цікавинок розповіла пані Олена.

Читати - це модно: як заохотити учнів до читання? Саме рішенням цієї проблеми проділилася Світлана Бак - учитель-методист філії навчально-виховного комплексу «Голованівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів імені Т.Г.Шевченка-гімназія «Троянська загальноосвітня школа» та творча група вчителів зарубіжної літератури Голованівського району. Реклама книги у стилі репу, батл творів, літературний квілт. І все це з гумором та музичним супроводом неперевершеного Юрія Бака.

Але яке ж дитинство без гри? Гарненько розім'яти всі м'язи тіла та обличчя допомагала невгамовна та завжди оптимістично налаштована Гришанович Леся Сергіївна.

Як стверджує Ольга Сильвестрівна Чоловська – учитель –методист Борщівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 Тернопільської області, грати можна не лише на перервах. Як відомі ігри перетворити на ефективний освітній інструмент сучасного вчителя? Просто, весело. результативно переконує нас пані Ольга.

Що таке презентація Sway та чим вона відрізняється від традиційної? Як використовувати Microsoft One Drive на уроці? Що взагалі дає вчителю самопрезентація та навіщо приділяти цьому увагу? Відповіді на ці питання та корисні поради щодо програмного забезпечення учасники майстер-фесту отримати від Марини Лютинської - вчителя Солгутівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Гайворонського району, експерта від Microsoft Україна, сертифікованого тренера Microsoft, лауреата Global Teacher Prize Ukraine 2018 у номінації «Учитель-інноватор». Про ефективні сучасні інструменти для планування, схематизації та організації інформації, знайомство із найбільш продуктивними методиками та цікавими ресурсами було подано яскраво та емоційно.

Юрій Бак - учитель-методист філії навчально-виховного комплексу «Голованівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів імені Т.Г.Шевченка-гімназія «Троянська загальноосвітня школа» зачарував усіх красою голосу та оригінальним музичним оранжуванням відомих пісень дитинства, подарувавши фейєрверк позитивних емоцій.

Завершення було не менш яскравим. Слово взяли господарі- вчителі Новоукраїнщини Піддубна Світлана Володимирівна - директор Рівнянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5 та Гришанович Леся Сергіївна- учитель філії Комишуватської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів «Новоєгорівська загальноосвітня школа». Їхній дует уже не вперше презентує бачення одного тексту через призму різних поглядів. Дорослі та діти: чи такі ми різні? Чи різні у нас бажання? Чому ми забуваємо свої дитячі мрії? Твір Ульфа Старка "Моя сестричка - ангел" спонукав до дискусії, обговорення, висловлення різних поглядів щодо розуміння дорослими дітей.

За щасливими спогадами, щирими посмішками, приємною розмовою час минув швидко…Ось і останні хвилини... А розлучатися не хочеться, бо кожен зустрів старих чи знайшов нових друзів, рідні душі, бо всі разом плакали, раділи, співчували... ділилися частинкою свого тепла...

Ось так було написано цей твір: натхненно, емоційно, душевно...

І на останок слова вдячності. Висловлюємо подяку за організаційну та матеріальну підтримку філологічного майстер-фесту вчителям-зарубіжникам Новоукраїнського району, райкому профспілки працівників освіти та особисто Таровик Ользі Іванівні, колективу Рівнянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 та її директору Луговській Світлані Олександрівні, директору Рівнянського закладу дошкільної освіти №1 Волошиній Інні Миколаївні.

Окрема подяка натхненним спікерам, декану факультету філології та журналістики Ценральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка Людмилі Петрівні Кричун, завідувачу науково-методичної лабораторії гуманітарно-естетичних дисциплін комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського Олені Володимирівні Ревнивцевій та колегам-філологам Тернопільщини, Новоукраїнського, Голованівського, Добровеличківського районів, Ганнівської, Помічнянської, Компаніївської об"єднаних територіальних громад, міста Кропивницького.

До нових зустрічей!!!

Кiлькiсть переглядiв: 214

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.