Зростаємо професійно

Сучасне покоління дітей зростає в оточенні гаджетів та сили-силенної технологій. Навколо них стільки джерел інформації, що вибір на користь книжок падає все рідше .

То як же зацікавити дітей читанням? Яку літературу обирати вибагливим підліткам? Як вплинути на формування читацьких смаків молоді? Відповіді на ці та інші питання стосовно літератури, мотивації підлітків до читання та розвиток читацької компетентності йшла мова на семінарі шкільних бібліотекарів Новоукраїнського району, який відбувся 04 грудня 2019 року на базі Рівнянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2.

Учасникам семінару продемонстровано відеопрезентацію інноваційних форм роботи із сучасними читачами.

Присутні разом з учнями мали змогу побувати у нічній шкільній бібліотеці, взяти участь у вікторині, попрацювати у групах , виконуючи вправу від Джанні Родарі, почути багато цікавих ідей про літературні вподобання всесвітньо відомих персонажів.

Захоплююче свої вірші читала вчителька української мови і літератури цього ж закладу освіти Альона Омельченко, передаючи настрій, натхнення, погляд на життя, спогади минулого.

Підводячи підсумки, учасники семінару переконалися, що сьогодні бібліотекарі самі повинні ініціювати свою модернізацію і бути готовими до розвитку та переформатування, постійно себе професійно розвивати, прагнути вдосконалення, адже з часом користувачі стають все вимогливішими.

Кiлькiсть переглядiв: 222

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.