ЗАСІДАННЯ РАЙОННОГО ПАРЛАМЕНТУ ДІТЕЙ

Школа – це модель майбутнього суспільства. Основи громадського становлення та демократії закладаються з дитячих років, і самоврядування допомагає учням організувати життя своє і своїх товаришів. Саме від педагогів залежить, чи зможуть вони довіряти учням самостійно вирішувати більшість питань колективного життя, чи зуміють переконати дітей у тому, що, крім них, ці обов’язки ніхто не зможе виконати. Тільки тоді самоврядування стане потребою колективу. Сьогодні для учнівського самоврядування відкрилися цілком інші перспективи, а саме: бути реальною часткою освітнього процесу. Саме з метою популяризації кращих практик учнівського самоврядування закладів освіти району 19 лютого 2020 року у приміщенні Новоукраїнської районної ради відбулося чергове засідання районного парламенту дітей. Головний меседж засідання – як ефективно організувати дитяче самоврядування?

Під час ранкової зустрічі методист районного методичного кабінету Анастасія Самохвал запропонувала помріяти про матеріальні та нематеріальні здобутки. У ході виконання вправи «Мріємо разом» учні та педагоги представили колективні мрії та шляхи їх реалізації. Парламентарі дійшли висновку, що мрії тільки тоді стають реальністю, якщо вони обґрунтовані та змістовні.

Під час практичної частини учні поділилися досвідом своєї роботи.

Методист районного методичного кабінету Наталія Сабадаш ознайомила присутніх із успішними практиками парламентів області, ходом підготовки до чергової сесії.

На завершення засідання депутати визначили склад делегації на сесію обласного парламенту та напрямки роботи у міжсесійний період.

Кiлькiсть переглядiв: 298

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.